خبرگزاری مهر، گروه استانها - حجتالاسلام علی اصغر عطاران طوسی؛ گوهر ناب دین، برای یکایک انسانها ارزش و حرمت قائل است و بی توجهی به حقوق اجتماعی و شهروندی را بزرگترین سدّ فراروی حرکت و پیشرفت جامعه بشری میداند. از طرفی دیگر، حساسیت و هوشمندی امّت، در برابر حوادث و توطئههای پیرامون خویش، موردِ خواست جدّی رهبران دینی قرار گرفته است.
بنی آدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار
آنان، نه تنها مردم را به بیداری و هوشیاری در قبال چنین اتفاقات و رخدادهایی سفارش کردهاند که خود، پیشگامِ این حرکت بودهاند. وجود دغدغه در خصوص رفتارهای فردی و تحولات اجتماعی که به نوعی ظلم و نابرابری را بر انسانها تحمیل میکند، مشخصّه اصلی و مشترکِ اولیای الهی به ویژه شهید این ماه علی بن ابی طالب (ع) است. در دوره حکومتش، هنگامی که میشنود دشمن، خلخال از پای زن یهودی که در امان مسلمین بوده بیرون آورده، به شدت می گرید و میگوید: اگر مسلمانی بر این مصیبت جان دهد تا نظاره گر بیحرمتی به یک زن بی پناه نباشد، سزاوار است.
و این سخن آن امام مظلوم است که میفرماید: «هرگز امتی پاک و آراسته نگردد اگر ناتوانان و ضعیفان نتوانند بدون لکنتزبان و نگرانی، حق خود را از قدرتمندان و زورگویان بگیرند» (بحارالانوار، ج ۳۳، ص ۶۰۸).
رمز مانایی، عزّت و عظمت مسلمانان، و نیز سرّ گرایش روزافزون جوانان و نوجوانان به آموزههای اسلامی در سراسر جهان، در روح ظلم ستیزی و مظلوم یاری آنان که برگرفته از آموزههای اصیل دینی میباشد، است و همین مشخصه، دشمنان مستکبر و زورگو را به کُرنش در برابر عظمت اسلام و مسلمین واداشته است.
امروز ملّت مظلوم فلسطین، دست نیاز به طرف من و تو دراز کرده است. ماه مبارک رمضان و تعالیم روحبخش اسلامی به ما چنین آموخته است که سر تعظیم در برابر هیچ زورگو و مستکبری فرود نیاورده و ندای مظلوم را جدّی گرفته و لبیک گوییم. مگر این سخن پیامبر اعظم (ص) نیست که بارها از زبان سخنوران شنیدهایم: «من سمع رجلاً ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» کسی که فریاد و دادرسی مظلومی را بشنود و پاسخ ندهد، مسلمان نیست (وسایل الشیعة، ج ۱۵، ص ۱۴۱) و یا در سخنی دیگر میفرماید: «کسی که شب را به صبح رساند و به امور مسلمانان اهتمام نورزد، از آنها شمرده نمیشود» (کافی، ج ۲، ص ۱۶۳).
از نگاه آن حضرت، مسلمانی که دغدغهِ همنوعانِ خویش را نداشته باشد، نمیتوان مسلمان نامید و در حقیقت از دایره اسلام خارج است. این موضع گیری بجا و اصولی از سوی پیامبر رحمت، حکایت از جایگاه والای انسان در مفاهیم دینی دارد. افتخار دین مبین اسلام است که هر جا ظلم و بی عدالتی باشد، دین در کنار مظلوم ایستاده و او را قوّه و توان می بخشد تا در برابر ظالم، مقاومت و پایداری کند.
به هر تقدیر؛ اتحاد و همبستگی امت اسلامی به ویژه ملّت غیور ایران در برابر کیان غاصب صهیونیست به عنوان سرکرده ظلم و تعدّی به حقوق ملتها از مصادیق بارز لبیک گویی به ندای پیامبر مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت (ص) و تأسی به سیره مولای متقیان امیر مؤمنان علی (ع) است. اسلامیت امّت، اقتضا میکند که در برابر ستم و تجاوز رژیم نژاد پرست اسرائیل به حقوق و سرزمین مسلمانان، ساکت ننشسته و با حضور گرم و فشرده خویش در مراسم جهانی روز قدس شرکت جویند.
کارشناس مذهبی
نظر شما